CoQ10 – više energije, zdravije srce i krvni sudovi

 

Cardio Health

Zdravo srce zahteva zdrave navike  odn. promenu životnog stila:

 • ishranu pretežno mediteranskog tipa sa puno povrća i ribe Cardio Health
 • više kretanja i umerenu fizičku aktivnost (prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji preporučuje se 150 minuta kretanja nedeljno)
 • pravilan režim rada i odmora
 • kontrolu stresa
 • povremene kontrole (laboratorijske analize, poseta kardiologu)
 • kontrolu telesne težine i njeno održavanje u optimalnim granicama

Za zdravo srce i krvne sudove  jako je važan koenzim Q10. On je čuvar srčane funkcije.

Koenzim Q10 (Ubihinon, CoQ10) se prirodno stvara u organizmu. Njegova sinteza opada posle 30.godine, čime se smanjuje proces oksidacije u telu a srce prvo pati.

Koenzim Q10 je esencijalni biomolekul i nalazi se u mitohodrijama. Pretvaranje hrane u energiju zahteva niz biohemijskih lančanih reakcija za koje je neophodan CoQ10. Takođe, CoQ10 utiče na fleksibilnost ćelijske membrane, deluje kao antioksidans, usporava proces starenja ćelija i tkiva.

Antioksidativna aktivnost CoQ10 odvija se sinergistički sa glutationom i selenom koji su, takođe, antioksidansi. Doprinosi regeneraciji vitamina E koji je jedan od najjačih antioksidanasa.

Japanski lekari  preporučuju CoQ10 svojim pacijentima uz redovnu terapiju.

S obzirom na visoki antioksidativni potencijal CoQ10, pojedini eminentni autori nazivaju ga “molekulom dugovečnosti”.

Kakav je efekat CoQ10 na organizam ?

 • smanjuje rizik od nastanka suženja krvnih sudova (ateroskleroze)
 • povoljno deluje kod poremećaja srčanog ritma (aritmije)
 • povećava snagu srčane kontrakcije kod oslabljenog srčanog mišića
 • smanjuje rizik od nastanka infarkta srca i angine pektoris
 • povećava pozitivan ishod operativnih zahvata na srcu
 • jača imunološki sistem

Forever CardioHealth s CoQ10 preporučujem kao preparat za unapređenje zdravlja srca. Preporučuje se upotreba uz

Aloe Vera Gel koji je bogat antioksidansima i , takođe, doprinosi zdravlju kardiovaskularnog sistema.

Kombinacija CoQ10 i Aloe Vera Gela pomaže u očuvanju normalnog nivoa homocisteina.

Povišen nivo homocisteina je mnogo snažniji faktor rizika za zdravlje srca nego povišen nivo holesterola.

Povišen nivo homocisteina oštećuje zidove krvih sudova, stvara u njima male pukotine koje se vremenom povećavaju, i pospešuje proces zapaljenja zida krvnog suda. Zapaljenje je osnova za delovanje slobodnih radikala,  oksidaciju lošeg, LDL-holesterola i stvaranje suženja krvnog suda na mestu na kome se nataložio višak homocisteina. Takva suženja su preduslov za nastanak infarkta srca i infarkta mozga.

Održavanje nivoa homocisteina u normalnim granicama potpomognuto je vitaminima B grupe (B6, B12, folna kiselina) koji se nalaze u Forever CardioHealth sa CoQ10. Ovaj preparat sadrži i biljne ekstrakte (semenki grožđa, kurkume, tamjana i maslina),  minerale (magnezijum, hrom) i antioksidanse (vitamine C i E).

Koncentracija CoQ10 u organizmu se smanjuje kod pacijenata koji uzimaju statine (lekove koji snižavaju nivo holesterola), pa ga je neophodno uzimati CoQ10 uz redovnu kardiološku terapiju.

Preparat CardioHealth sa CoQ10 se preporučuje kod pacijenata sa hipertenzijom, anginom pektoris, poremećajem cirkulacije, proširenim venama i trombozom.

 

 

Za više informacija, stručne savete i preporuke  možete me kontaktirati ovde ili direktno na mail  ristictatjana@gmail.com i tel. +381 641981563.

 

comment No comments yet

You can be first to leave a comment

mode_editLeave a response

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *

menu
menu

ristic1.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolisati i konfigurisati u vašem web pretraživaču. Više o kolačićima možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda web stranice ristic1.com slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice ristic1.com kliknite na X desno.