Dilema zvana suplementi – uzimati suplemente ili ne ?

Dilema zvana suplementi – uzimati suplemente ili ne ?

Suplementi – da, možda, ne ?

 

Večita dilema u medicini- da li preporučiti pacijentima da unose suplemente ?

Da li je hrana koju jedemo dovoljna kao izvor vitamina i minerala ako je raznovrsna i dobro balansirana ?

 

Lako možemo pričati o balansiranoj ishrani da živimo koju deceniju ranije. Pošto to nije moguće, da li se pitamo- kakvu hranu jedemo sada ? Moramo priznati da se ona dosta razlikuje od nekadašnje- nema više ni onaj miris ni onaj ukus. Sada je hrana puna aditiva i pesticida. Možemo tragati za organskom hranom ali do nje nije lako doći. Svakako je zagađenje jako veliko, širi se kroz put iz zemlje, vazduha, vode i zatvara dobro poznati krug u prirodi.

Suočena sa ovim saznjanjem, biram da uzimam suplemente. I svakako, prvo ih preporučujem i probam na sebi. Danas hrana nije dovoljna kao izvor vitamina i minerala.

Zato kažem „da ” suplementima jer mi oni obezbeđuju vitamine, minerale i zaštitu od stresa na najbolji mogući način u sadašnjim uslovima života.

 

comment No comments yet

You can be first to leave a comment

mode_editLeave a response

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *

menu
menu

ristic1.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolisati i konfigurisati u vašem web pretraživaču. Više o kolačićima možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda web stranice ristic1.com slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice ristic1.com kliknite na X desno.