Forever Multi-Maca

Maca, poznata i kao Lepidium Meyenii, jednogodišnja je biljka koja se uzgaja na središnjoj peruanskoj visoravni. Jestiv koren koji nalikuje rotkvici glavni je izvor hrane za lokalno stanovništvo.

Maca se već više od 2.000 godina visoko ceni u Peruu. Prema legendi, Inke ratnici jeli su macu za snagu i izdržljivost pre odlaska u bitku. Španski osvajači zvali su je „seks biljkom Inka“ što bi značilo da im je bila visokovredna u podizanju libida. Danas je ona poznatija kao peruanski ginseng. Moderna istraživanja navode na pomisao da maca pospešuje libido, polnu moć i energiju.

Žene u Južnoj Americi hiljadama godina su upotrebljavale macu kao pomoć u povećanju izdržljivosti, sprečavanju umora i umanjivanju telesnog stresa. Peruanke počinju uzimati macu u 3. godini života i ostaju snažne, plodne i produktivne, a vrlo izdržljive i u dubokoj starosti. Maca može pojačati ženski libido i trebala bi se konzumirati svakodnevno za najbolje rezultate.

Hranjiva vrijednost osušenog korena mace je velika, slična žitaricama kao što su pirinač i pšenica. Sadrži 60% ugljenih hidrata, 10% proteina, 8,5% vlakana i 2.2% masti. Macina glasovita efikasnost na polnu moć moguće nalazi korene u visokoj koncentraciji proteina i vitalnih hranjivih sastojaka. Većina sadržaja proteina u maci nalazi se u obliku aminokiselina koje su potrebne za mnoge funkcije u telu, uključujući polne funkcije i plodnost. Takođe su potrebne za proizvodnju materija koje prenose signale u nervni sistem te imaju glavnu ulogu u procesu polnog uzbuđenja i pokreta tela za vreme polnog čina. Najbitnije aminokiseline koje ti sastojci  trebaju uključuju fenilalanin, tirozin i histidin, te se sva tri nalaze u maci u značajnim količinama. Maca sadrži i aminokiselinu arginin koja možda pomaže plodnost i aktivnost kod muškarca.

Forever Multi-Maca kombinuje legendarnu peruansku macu s ostalim delotvornim biljem i odabranim sastojcima u jednome od najkvalitetnijih dodataka ishrani svoje vrste.

comment No comments yet

You can be first to leave a comment

mode_editLeave a response

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *

menu
menu

ristic1.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolisati i konfigurisati u vašem web pretraživaču. Više o kolačićima možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda web stranice ristic1.com slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice ristic1.com kliknite na X desno.