Kolagen i zdravlje – neverovatna moć kolagena

Kolagen i zdravlje – neverovatna moć kolagena

Kolagen i zdravlje – 7 načina na koje kolagen utiče na naše zdravlje

 

Kolagen je jedan od najvažnijih proteina u našem organizmu.

Govoriti o ulozi i važnosti kolagena za naš organizam, znači govoriti o jednom od osnovnih tkiva- vezivnom tkivu.

Vezivno tkivo sastoji se od vezivnih ćelija i ekstracelularnog matriksa u kome postoje vezivna vlakna, osnovna supstanca i tkivna tečnost (koja se u najvećem procentu sastoji od vode).

Kolagen ima niz uloga: povezuje pojedine kosti u zglobove, gradi ovojnice oko organa, obavija mišiće i pojedine mišićne grupe, oblaže i štiti krvne sudove i nerve na mestima na kojima oni ulaze i izlaze iz organa.

Uloga kolegena je stoga potporna, nutritivna, očuvanje prirodne otpornosti organizma i regenerativna.

Sedam načina na koje kolagen može da popravi naše zdravlje:

 1. Poboljšava zdravlje kože – sa povećanjem nivoa kolagena, koža izgleda čvršće i glatkija je. Uz pomoć kolagena, ćelije se obnavljaju prirodnim putem. Kada ima manje kolagena, koža gubi elastičnost i celulit postaje vidljiviji. Zbog toga, unosom kolagena, smanjuje se celulit i strije.
 2. Smanjuje degenerativne promene i bolove u kostima i zglobovima. Sa smanjenjem kolagena, tetive i ligamenti se otežano kreću, zglobovi postaju krući i otečeni. Zato unos kolagena olakšava pokrete zglobova i zdravlje zglobova uopšte.
 3. Pomaže u tretmanu poremećaja creva, pre svega sindroma propustljivog creva. Kod osoba koje imaju sindrom propustljivog creva, toksini lako prolaze kroz digestivni sistem. Crevna flora je promenjena pa je povećana sklonost ka zapaljenjskim procesima na crevima. Aminokiseline koje ulaze u sastav kolagena stvaraju tkivo koje pokriva debelo crevo i digestivni sistem pa tako smanjuje propustljivost. Davanje kolagena pomaže u tretmanu crevnih poremećaja (sindrom propustljivog creva, iritabilni kolon, GERB, Kronova bolest, ulcerozni kolitis)
 4. Poboljšava stanje kardiovaskularnog sistema preko aminokiseline prolina koja ulazi u sastav kolagena i fibroznih vlakana i na taj način pospešuje stabilnost i elastičnost krvnih sudova, izgradnju i zaštitu vezivnog tkiva i  razgradnju nataloženog plaka odn. prevenira nastanak ateroskleroze
 5. Poboljšava zdravlje jetre – značajan je za detoksikaciju jetre. Ovaj efekat ostvaruje kroz aminokiselinu glicin koja smanjuje dejstvo toksina na jetru.
 6. Podstiče metabolizam, održavanje energije i povećanje mišićne mase – preko aminokiselina glicina i arginina. Glicin omogućava pretvaranje glukoze u energiju čime obezbeđuje ishranu mišićnih ćelija. Glicin pomaže u usporavanju procesa starenja jer ulazi u sastav tripeptida glutationa koji deluje kao antioksidans. Arginin ulazi u sastav proteina koji su značajni za popravku mišićnog tkiva. Glutamin pomaže u održavanju adekvatne energije neophodne za funkcionisanje ćelija.
 7. Pomaže jačanju kose, noktiju i zuba

Kako možemo pomoći našem telu da održi postojeći kolagen i unapredi proizvodnju novog kolagena ?

 1. Spavajte dovoljno. Potrebno je 7-9 sati sna da bismo pomogli svom opštem zdravlju i lepoti i zdravlju svoje kože.
 2. Krećite se umereno, vežbajte na svežem vazduhu, šetajte.
 3. Izaberite ishranu koja popravlja stvaranje kolagena.
 4. Uzimajte nutritivne dodatke ishrani (vitamin C, dodatke s kolagenom).

Kao nutritivne dodatke preporučujem Forever Adsorbent C kao odličan izvor vitamina C. Bez vitamina C nije moguća sinteza kolagena.

Infinite by Forever Collagen – Ceramide, dodatak ishrani iz nove kolekcije za negu kože, Infinite by Forever. Ovaj preparat za odrasle je u formi tableta sa kolagenom, ceramidom, vitaminom C i biotinom baziran na hidrolizovanom morskom kolagenu uz dodatke koncentrata soka dinje.

Osim toga, od napitaka Forever Aloe Berry Nectar koji, osim aloe vere, sadrži jabuku i brusnicu. Brusnica je izvor vitamina C i pikogenola, snažnog antioksidansa koji je posebno važan u očuvanju kolagena. Sok jabuke sadrži  quercetin koji je snažan antioksidans, kao i vitamine A i C koji, takođe, deluju antioksidativno.

Pročitajte moj članak  Zdravlje zglobova za lakoću kretanja, Kolagen u službi lepote i zdravlja Vaše kože

Kolagen i Aloe Vera – savršena kombinacija u proizvodu Infinite by Forever

 

Za više informacija i stručne savete i preporuke možete me kontaktirati ovde

ili direktno na mail ristictatjana@gmail.com i tel. +381 641981563.

Za više informacija i naručivanje popunite podatke u nastavku


Buy Forever Living Products product's in Your Country

United Arab Emirates Belgium Cyprus Spain Greece
Mexico Netherlands Philippines Singapore United States
Canada Czech Republic United Kingdom Northern Ireland Luxembourg
comment No comments yet

You can be first to leave a comment

mode_editLeave a response

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *

menu
menu

ristic1.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolisati i konfigurisati u vašem web pretraživaču. Više o kolačićima možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda web stranice ristic1.com slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice ristic1.com kliknite na X desno.