Zelena hrana kao izvor zdravlja

 

Fields of Greens

Zdravlje zahteva kao jako bitan preduslov zdravu ishranu.

Zelena hrana odn. voće i povrće u zelenoj boji preproručuje se svakodnevno u ishrani.

Užurbani tempo života u kome se svi “žale” na manjak vremena podrazumeva da malo ko vodi računa o zdravim životnim navikama i zdravoj ishrani. osim toga, većina hrane zagađena je pesticidima i drugim otrovima pa je teško naći hranu organskog porekla, bez pesticida i otrova.

Fields of zelena ishranaGreens, izvrstan izvor zelene hrane, predstavlja jednostavno rešenje za praktičnu ishranu. Proizvod je napravljen od mladog, zelenog ječma, lucerke i pšenice. Njihova prerada dešava se u vreme kada im je hranljiva vrednost najveća.

U jednom proizvodu nalazi se obilje hranljivih sastojaka : beta-karoten, enzimi, aminokiseline, vitamini, minerali, antioksidansi i hlorofil.

Gield of Greens kombinuje zeleni ječam kao izvor minerala (kalijum, kalcijum, magnezijum, gvožđe, natrijum, bakar, fosfor, cink i mangan), mladu pšenicu kao izvor vitamina, minerala i elemenata u tragovima, alfa-alfa (minerali i vitamini A, B6, E i K), papriku u prahu (značajnu za zdravlje krvnih sudova i organa za varenje) med (kao izvor vitamina, minerala i antioksidanasa koji podižu energiju i pomažu očuvanju zdravlja).

Paprika je izvrstan izvor vitamina A, C i B6. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, vitamina B2, B3, B5, B9, vitamina K, mangana i magnezijuma. Što je paprika zrelija, viši je nivo vitamina i minerala. Paprika sadrži 4 puta više vitamina C od narandže i preko 30 nutrijenata iz grupe karotenoida. Vitamini A i C  karotenoid likopena daje paprici veliku antioksidativnu moć .

Pšenična trava, ječmena trava i trava lucerke spadaju u najbogatije izvore hlorofila.

Hlorofil je sastojak iz biljaka koji skuplja svetlost i koristi je za stvaranje energije. On daje biljkama zelenu boju i za biljke je ono što je krv za čoveka.

Hlorofil blagotvorno utiče na organizam čoveka.

Hlorofil iz zelenog povrća štiti od raka. Zaštitni mehanizam hlorofila je jednostavan- on vezuje i izoluje kancerogene materije u gastrointestinalnom traktu i „sprovodi“ ih iz organizma.

Hlorofil pomaže u borbi protiv rasta kancerogenih ćelija i deluje kao antioksidans u organizmu.

Fields of GreensHlorofil blokira metabolizam hemikalija tzv. prokancerogena koje oštećuju DNK. Štiteći DNK od oštećenja, sprečava se razvoj kancera. Najjednostvanije rečeno, uključite što više hlorofila u ishranu, kako biste se zaštitili.
Antioksidativno delovanje hlorofila može da snizi rizik od razvoja određenih vrsta raka.

Hlorofil pomaže i u dovođenju kiseonika u organizam, što ometa napredovanje kancera.

Hlorofil efikasno „dostavlja“ magnezijum i pomaže krvi da prenese kiseonik do svih ćelija i tkiva.

Poznato je da poboljšava cirkulaciju, varenje, imunitet i organe koji čiste (detoksikuju) organizam, što dalje na različite načine doprinosi zdravlju.

 

Za više informacija i stručne savete i preporuke možete me kontaktirati ovde

ili direktno na mail ristictatjana@gmail.com i tel. +381 641981563 ukoliko želute da poručite ovaj proizvod pojedinačno !

 

 

comment No comments yet

You can be first to leave a comment

mode_editLeave a response

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *

menu
menu

ristic1.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolisati i konfigurisati u vašem web pretraživaču. Više o kolačićima možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda web stranice ristic1.com slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice ristic1.com kliknite na X desno.