Probiotici, lepota i zdravlje

Probiotici, lepota i zdravlje

Probiotici, lepota i zdravlje u izazovu modernog doba

 

Probiotici, lepota i zdravlje uzajamno su povezani.

Probava utiče na imuni sistem i zdravlje u celini a indirektno i na zdravlje najvećeg organa u telu – kože.

Bakterije se nalaze svuda po našem telu a i unutar tela. Kako god Vam to zvučalo, možda čak i opasno, one su neophodne za naš opstanak.

Većina bakterija u našim crevima je korisna. Regulišu varenje, snabdevaju naša creva energijom, razgrađuju otrove ili lekove, doprinose imunitetu, čak mogu usporiti i starenje !

Creva po inervaciji pariraju mozgu pa se zovu i “drugi mozak” !

Postoji veza creva-mozak-koža koja funkcioniše odlično u fiziološkim uslovima.

U uslovima stresa i, još gore, kombinacije stresa i prerađene hrane, hrane bez vlakana, varenje se usporava i dolazi do promene odnosa štetnih i korisnih bakterija.

Gomilanje štetnih bakterija u crevima ima za posledicu da one čak prelaze u krvotok i izazivaju zapaljenja koja se manifestuju promenama na koži u vidu crvenila ili akni.

Šta uraditi kada Vas iznenadi izgled Vašeg lica u ogledalu bez sjaja, pojava akni i /ili crvenila ?

  • Promenite ishranu.
  • Obratite pažnju kakvu hranu jedete. Orijentišite se na unos dovoljne količine vode, hidrirajte svoje telo.
  • Uzimajte dobre bakterije kroz hranu (jogurt, kefir, kiseli kupus, sir, masline, miso supa).
  • Uzimajte namirnice kojima stimulišete rast i napredak dobrih crevnih bakterija, hranu namenjenu probioticima. One se zovu prebiotici. Prebiotici su nerazgradivi sastavni delovi hrane, uglavnom vlakna iz svežeg voća i povrća. U prebiotike spadaju banane, kiseli kupus, hladni kuvani krompir, hladni kuvani pirinač, beli luk, artičoke, špargle, ječam, raž, ovas. Nađite šta Vam se od ove hrane dopada i jedite je što češće.
  • Uzmite probiotike. Vodite računa koje probiotike uzimate. Tražite probiotike koji imaju 20 do 50 miliona živih organizama u jednoj dozi. Tražite da sadrže kombinaciju više sojeva Lactobacillus-a i Bifidobacteria.

Od probiotika preporučujem Forever Active Probiotic.

On sadrži milijardu probiotskih jedinica i kombinaciju šest sojeva dobrih bakterija. To su : Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus bulgarics, Lactobacillus pllantarum.

Tablete Active Probiotic su izrađene posebnom tehnologijom koa omogučava aktivaciju bakterija tek kad tablete dođu u onaj deo sistema za varenje čiji su stanovnici.

To je jedini proizvod na svetskom tržištu da sadrži šest tipova dobrih bakterija a ne mora se čuvati u frižideru.

Upotrebljava se kod svih poremećaja crevne flore, za regeneraciju i jačanje sistema za varenje.

Probiotici mogu da pomognu crevima u eliminaciji toksina i slobodnih radikala koji oštećuju kožu i uzrokuju prerano starenje.

U detoksikaciji i popravljanju funkcije organa za varenje najbolje je Forever Active Probiotic upotrebljavati uz Aloe Vera Gel.

 

Budućnost kozmetike – upotreba probiotika na koži

Novi kozmetički trendovi favorizuju upotrebu probiotskih bakterija na koži.  Sada se pojavljuju kreme koje sadrže probiotike u kombinaciji sa prebioticima.

Naime, manjak bakterija na koži ili poremećaj bakterijske flore kože dovodi do pojačane osetljivosti kože, pojave akni i zapaljenja.

Kozmetika koja sadrži kombinaciju probiotika i prebiotika pomaže prirodnoj zaštiti kožne flore.

Dobre bakterije na koži štite nas od loših bakterija i od direktnog kontakta sa alergenima. Jedan od glavnih razloga za alergije je poroznost zaštitnog sloja kože tako da alergeni lako dospevaju do epiderma.

Kad je bakterijska flora kože uravnotežena, može se sprečiti delovanje loših bakterija. Narušena flora kože dovodi do aktivacije imuniteta koji ima za rezultat zapaljenjske promene na koži.

Život u prirodnom okruženju udaljen od gradske buke, gužve, bez stresa i bez upotrebe antiobiotika praćen je manjim procentom alergija.

Nasuprot tome, život u urbanim sredinama, sa čestom upotrebom antibiotika, konzervanasa, agresivnim sredstvima za čišćenje kože, čestim pilingom i sl. dovode do remećenja ravnoteže bakterija u koži.

Šta je rešenje ?

Hranite se hranom koja sadrži probiotike i prebiotike.

Koristite probiotike redovno kao nutritivni dodatak.

Koristite kreme sa probioticima.

Probiotici u kremama deluju u dubljim slojevima kože i ostvaruju anti-age efekat.

Zato popravite svoje zdravlje a utičite i na svoju lepotu uz probiotike !

Počnite primenu iznutra ali ne zaboravite upotrebu probiotika i spolja !

 

Za više informacija i naručivanje popunite podatke u nastavku


Buy Forever Living Products product's in Your Country

UKUKUSAUSACanadaCanadaAustraliaAustralia
SpainSpainPortugalPortugalNetherlandsNetherlandsCzech RepublicCzech Republic
SlovakiaSlovak RepublicBelgiumBelgiumLuxembourgLuxembourgGreeceGreece
IrelandIrelandNorthern IrelandNorthern IrelandSingaporeSingaporeMalaysiaMalaysia
PhilippinesPhilippinesMexicoMexicoSouth AfricaSouth AfricaNew ZealandNew Zealand
comment No comments yet

You can be first to leave a comment

mode_editLeave a response

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *

menu
menu

ristic1.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolisati i konfigurisati u vašem web pretraživaču. Više o kolačićima možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda web stranice ristic1.com slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice ristic1.com kliknite na X desno.