Tumor i njegovo lečenje sastojcima prirodnog porekla

Tumor i njegovo lečenje sastojcima prirodnog porekla

Tumor i izazovi u njegovom lečenju

 

Razvoj raka označen je različitim stadijumima.

Tumor po svojoj prirodi može biti benigni i maligni.

Karakteristike tumora su nekontrolisan rast i razmnožavanje tumorskih ćelija, a kod malignih i stvaranje matastaza kao i stvaranje krvnih sudova.

Ishrana je jako važna za održavanje zdravlja Vašeg organizma. Pravilna ishrana je glavno oružje protiv raka. Vitamini i minerali koji se nalaze u hrani su od ključnog značaja za pravilno funkcionisanje Vašeg tela.

Radi boljeg preživljavanja pacijenata i bolje prognoze tumora preporučuje se uzimanje određenih hranjivih materija:

 • Vitamin C- značajan je za odbranu organizma i uklanjanje bolesnih ćelija. Vitamin C ima značajnu ulogu u proizvodnji vezivnog tkiva
 • EGCG (polifenolski spoj zelenog čaja)- štiti ćeliju od oštećenja. Sprečava nastajanje i širenje tumorskih ćelija
 • Amino kiselina lizin predstavlja ključni faktor koji zaustavlja enzim kolagenazu koja razlaže kolagen. Doprinosi stvaranju stabilnog vezivnog tkiva
 • Amino kiselina prolin koja je važna za stvaranje stabilnog vezivnog tkiva
 • N – acetil- cistein koji je jak antioksidans i štiti vezivno tkivo od nekontrolisane razgradnje
 • Arginin koji poboljšava imunitet i zaustavlja množenje tumorskih ćelija
 • Selen, koji je snažan antioksidans. Zaustavlja rast tumora i rani stadijum širenja tumora

Kancer ne može postojati izolovano – on nastaje i raste u telu. Sve što se dešava sa telom može imati pozitivan ili negativan efekat na rast kancera.

Kod kancera je jako važna stabilnost vezivnog tkiva. Tumorske ćelije luče enzim kolagenazu koja ragrađuje kolagen. Pomoću kolagenaza moguće je lakše širenje tumora po telu. Neželjeni efekti tumora potiču od metastaza odn. širenja tumorskih ćelija u druge organe i tkiva. Zaštitu vezivnog tkiva obezbeđuju vitamin C, lizin i prolin jer podstiču stvaranje kolagena. Hondroitin sulfat i glukozamin povećavaju stabilnost vezivnog tkiva.

Telo ima sve informacije koje su potrebne da pobedi kancer. Zato znanje kako vratiti sposobnost tela da se brani, postaje središnja tema holističke medicine kancera.

SVI KANCERI NASTAJU U ĆELIJAMA

Pa šta je kancer? On počinje u ćelijama, osnovnim gradivnim elementima tela.

Ćelije se dele kako bi nove ćelije zamenile oštećene ili stare ćelije. Kako se ćelije dupliraju, prenose kopije njihovog genetskog materijala na nove ćelije.

Telo i ćelije mogu obično prepoznati kada se nešto promenilo u ćeliji i raditi na popravci ili uništavanju abnormalne ćelije.

 

tumor

Kancer se razvija kada normalni mehanizam kontrole tela prestane da radi. Stare ćelije ne umiru i stvaraju se nove abnormalne ćelije. Ove ćelije mogu stvoriti masu tkiva – tumor.

Mesto gde kancer počinje da raste naziva se primarni tumor. Da bi se kancer stvorio, određene promene dešavaju se unutar gena ćelije ili skupa ćelija.

Različite vrste ćelija u telu rade različite poslove, ali su u osnovi slične. Svi imaju kontrolni centar koji se zove jezgro. Unutar jezgra su hromozomi sastavljeni od dugih nizova DNA (dezoksiribonukleinska kiselina). DNA sadrži hiljade gena, koje su kodirane u poruke koje govore ćelijama kako da  se ponašaju.

Mutacije se mogu dogoditi slučajno kada se ćelija deli. Neke mutacije znače da ćelija više ne razume svoja uputstva i počinje rasti van kontrole. Mutacije u pojedinim genima mogu značiti da je proizvedeno previše proteina i da podstaknu ćeliju da se podeli.

Neki se geni svakodnevno oštećuju, a ćelije ih popravljaju. Ali sa vremenom, šteta može nastati. Kad ćelije počnu brzo da rastu, verovatno je da će pokupiti daljnje mutacije i manje je verovatno da će moći popraviti oštećene gene.

Kancer se može pojaviti bilo gde u telu.

Maligni tumori

Kancerozni tumori su maligni, što znači da se mogu širiti u obližnja tkiva. Kako ti tumori rastu, neke ćelije kancera mogu se podeliti i prolaziti kroz krv ili limfni sistem na druga mesta u telu i oblikovati nove tumore daleko od izvornog tumora.

Benigni tumori

Za razliku od malignih tumora, benigni tumori se ne šire u obližnja tkiva. Benigni tumori ponekad mogu biti prilično veliki. Kada se uklone, obično se ne vraćaju, dok se zloćudni tumori ponekad vrate.

Iako imunološki sistem normalno uklanja oštećene ili abnormalne ćelije iz tela, neke ćelije kancera mogu da se “sakriju” od imunološkog sistema.

Poput zdravih ćelija i ćelije kancera ne mogu živeti bez kiseonika i hranljivih materija. Stoga šalju signale, nazvane angiogeni faktori, koji podstiču nove krvne žile da rastu u tumor. To se naziva angiogeneza.

Lečenje kancera odvija se na 3 nivoa:

 • Sigurno se rešite ćelija karcinoma laganim ubijanjem ćelija karcinoma.
 • Ojačati imunološki sistem.
 • Popraviti “unutrašnji teren” tela kako bi telo bilo neprijateljsko prema ćelijama raka.

Hranjljive materije koje su neophodne za ćeliju jačaju odbrambeni sistem i smanjuju životni vek tumorskih ćelija prirodrnim mehanizmima (podsticanjem apoptoze – program samouništenja tumorskih ćelija).

Hranjljive dodatke neophodno je da pacijenti uzimaju i za vreme hemioterapije i zračenja a i zajedno sa lekovima.

Za lečenje tumora neohodno je

 1. obezbediti zdravu ishranu bogatu antioksidansima i vlaknima
 2. uzimati nutritivne dodatke – kao nutritivne dodatke predlažem Aloe Vera Gel, Immublend i Lycium plus.

Aloe Vera Gel obezbeđuje sve neophodne nutritivne dodatke za dobar imunitet organizma i potpuno pokriva sve potrebe ćelije za neophodnim materijama.

Forever Lycium plus  je dijetetski dodatak ishrani koji služi kao izvor antioksidansa, bioflavonoida i ostalih blagotvornih fitonutrijenata. U borbi protiv tumora njegovo antioksidativno svojstvo ima presudnu ulogu.

Forever ImmuBlendTM je dodatak ishrani za poboljšanje imuniteta i predstavlja potporu svih aspekata funkcionisanja imunog sistema. Naša hranljiva mešavina koja pojačava imunitet obuhvata snagu laktoferina, maitake i shiitake pečuraka, zajedno sa vitaminima C i D, kao i dodatkom cinka.

Svaki od ovih ključnih sastojaka doprinosi blagostanju Vašeg organizma:  Frukto-oligosaharidi  proizvode zdravu koncentraciju probiotskih bakterija u sistemu za varenje. Laktoferin potpomaže proizvodnju imunih ćelija i održanje optimalne koncentracija korisnih bakterija u crevima.  Maitake i shiitake pečurke potpomažu proizvodnju imunih ćelija i kardiovaskularnu funkciju. Vitamin D pojačava imune ćelije.  Vitamin C se bori  protiv slobodnih radikala. Cink  se bori  protiv slobodnih radikala i potpomaže proizvodnju imunih ćelija. Ova ekskluzivna formula odnosi se na sve aspekte funkcionisanja imunog sistema, obezbeđujući osnovne hranljive sastojke za zdrav imuni sistem i prirodne biljne sastojke koji sinergički pojačavaju imunu funkciju.

 

comment No comments yet

You can be first to leave a comment

mode_editLeave a response

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *

menu
menu

ristic1.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolisati i konfigurisati u vašem web pretraživaču. Više o kolačićima možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda web stranice ristic1.com slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice ristic1.com kliknite na X desno.