Vitalnost i starenje-kako sačuvati kvalitet života što duže ?

starenje
Vitalnost se može očuvati i u starijoj životnoj doni. Na dužinu života utiču geni, ali samo donekle.

Presudni uticaj na vitalnost imaju životni stil i sredina.

Srodnici koji imaju iste nasledne faktore ali drugačiji životni stil mogu imati različitu dužinu života.


Na očuvanje zdravlja i vitalnosti utiču sledeći faktori :

  1. Fizička aktivnost- ne dozvoliti da mišići atrofiraju. Redovno vežbati u skladu sa zdravstvenim stanjem osobe, sklonostima i mogućnostima. Potražiti pomoć stručnih osoba-lekara, trenera i fizioterapeuta. Redovno vežbanje u kombinaciji sa unosom kalcijuma iz hrane i /ili suplemenata sa kalcijumom smanjuje gubitak koštane mase. Takođe, prilagoditi unos proteina zbog očuvanja mišićne mase. Kretati se cele godine, šetati, plivati. redovno se istezati. Odmarati u toku dana. Unositi više tečnosti.
  2. Očuvanje funkije mozga- radoznalost, želja za učenjem, društvene igre, vežbanje i komunikacija sa drugim ljudima direktno utiču na broj funkcionalnih ćelija mozga. Takođe, smeh i komunikativnost utiču pozitivno na dužinu života.
  3. Zdrava ishrana- u poznijim godinama zbog slabljenja imunitet i lošije cirkulacije (više informacija o poboljšanju cirkulacije pročitajte ovde)  povećati unos antioksidanasa (vitamina A,C i E, Se i Zn), fitohemikalija i flavonoida.  Treba jesti namirnice bogate mineralima, vitaminima i vlaknima. Smanjiti unos masti i ugljenih hidrata a povećati unos proteina. Jesti sveže voće i povrće, pre svega, sezonsko. Uzimati integralne žitarice i pahuljice od raznih žitarica zbog unosa vlakana. Jesti fermentisane mlečne proizvode- kefir, kiselo mleko, mladi sir. Smanjiti unos soli, dodati začinsko bilje. Unositi dovoljno tečnosti zbog dobre hidratacije organizma.

starenje

Vitalnost se može pojačati i unosom preparata na prirodnoj osnovi.

Unos napitaka na bazi Aloe Vere  a zatim i Vitolize Men i Vitolize Women, kao i biljnog čaja Blossom Herbal Tea znaćajno doprinosi očuvanju i unapređenju vitalnosti.

Kod starijih postoji čest problem sa detoksikacijom organizma zbog ređeg pražnjenja creva pa se Aloe Vera Gel preporučuje, između ostalog, i u svrhu regulisanja redovne stolice. Blossom Herbal Tea doprinosi detoksikaciji preko pojačanog mokrenja (deluje kao diuretik). Zajedno, Aloe Vera Gel i Blossom Herbal Tea značajno pročišćavaju krv (400% brže izbacuju otrove iz tela).

Vitolize Women je dodatak ishrani za vitalnost žena.

Predstavlja prirodnu mešavinu voća bogatog antioksidansima, vitaminima i mineralima.

Nelagodnosti vezane za PMS, menopauzu ili neadekvatnu funkciju urinarnog trakta mogu biti povezane sa hormonskim promenama ili neadekvatnim načinom ishrane.

U ovoj mešavini nalazi se jabuka u prahu, pasiflora, schisandrina bobica i plod brusnice u prahu. Vitolize Women sadrži mešavinu hranjljivih sastojaka koji su izbalansirani da daju podršku zdravlju žene i hormonskoj ravnoteži.

Minerali (Mg) i vitamini (vitamin C i vitamini B grupe) neophodni su za proizvodnju hormona koji su često deficitarni zbog stresa i lekova (kontaceptivne pilule i hormonska terapija).

U ovoj mešavini nalaze se i gvozđe i kalcijum, dva minerala neophodna za zdravlje kardiovaskularnog sistema i kostiju. Ovi hranjiljvi sastojci su izbalansirani tako da zadovoljavaju potrebe žena za vitaminima i mineralima na dnevnom nivou.

Vitolize Men je dodatak ishrani za vitalnost muškaraca.

U kombinaciji sa zdravom ishranom i vežbanjem, Vitolize Men predstavlja prirodno rešenje za pomoć zdravlju prostate.

Ova jedinstvena formula osigurava veoma efikasnu mešavinu snažnih lekovitih biljaka, vitamina, minerala i antioksidanasa koji pomažu održavanju normalnog protoka urina, pomažu zdravu funkciju testisa i osiguravaju optimalno zdravlje prostate.

Vitolize Men je sastavljen od biljne mešavine koja sadrži saw palmetto, pygeum i seme bundeve.

Svaka od ovih biljaka značajna je za očuvanje zdravlja prostate.

Vitamini C, D, E i B6 neophodni su za zdravlje prostate i stvaranje muških polnih hormona. U ovom preparatu kombinovani su sa mineralima selenom i cinkom, koji su, takođe, značajni u očuvanju zdravlja prostate.

Kvarcetin i likopen dodati su ovoj kombinaciji da bi osigurali potpunu podršku zdravlju prostate.

 

Za više informacija, stručne savete i preporuke  možete me kontaktirati ovde ili direktno na mail  ristictatjana@gmail.com i tel. +381 641981563.

Pročitajte naš članak:  Kako očuvati i unaprediti zdravlje srca i krvnih sudova ?

Za više informacija i naručivanje popunite podatke u nastavku


Buy Forever Living Products product's in Your Country

UKUKUSAUSACanadaCanadaAustraliaAustralia
SpainSpainPortugalPortugalNetherlandsNetherlandsCzech RepublicCzech Republic
SlovakiaSlovak RepublicBelgiumBelgiumLuxembourgLuxembourgGreeceGreece
IrelandIrelandNorthern IrelandNorthern IrelandSingaporeSingaporeMalaysiaMalaysia
PhilippinesPhilippinesMexicoMexicoSouth AfricaSouth AfricaNew ZealandNew Zealand
comment No comments yet

You can be first to leave a comment

mode_editLeave a response

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *

menu
menu

ristic1.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolisati i konfigurisati u vašem web pretraživaču. Više o kolačićima možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda web stranice ristic1.com slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice ristic1.com kliknite na X desno.