Zdravlje očiju i  povezanost sa zdravljem unutrašnjih organa

Glasses
Zdravlje očiju povezano je sa zdravljem jetre i ostalih unutrašnjih organa.

Preme tradicionalnoj kineskoj medicini, disbalans nekog od unutrašnjih organa može dovesti do bolesti vida.

Zdravlje očiju povezano je najpre sa jetrom a zatim i sa slezinom i želucem.

Zdravlje očiju povezano je  dotokom krvi u jetru, pa oštećenja jetre, anemija ili toksična stanja mogu uzrokovati oboljenja očiju.

Detoksikacija organizma dovodi do poboljšanja funkcije jetre a posledično i poboljšanja zdravlja očiju.

Jetra je najveći  unutrašnji organ i kroz nju se filtrira sve čemu smo izloženi (hrana, alkohol, toksini, zagađenja iz vazduha, vode, zemlje, dodaci sredstvima za higijenu, aditivi i sl).

U jetri se dešava i biotransformacija i metabolizam lekova. Jetra je uključena u proizvodnju žuči koja učestvuje u razlaganju masti i ugljenih hidrata. Jetra doprinosi održavanju nivoa šećera u krvi.

Zdrava jetra neophodna je za zdrav organizam. Međutim, jetra je jedini organ koji se može regenerisati odn. oporaviti ako se pravilno tretira hranom i mirovanjem.

Za zdravlje očiju, jetre i celog organiaam neophodni su: zdrava ishrana, zdravi nutritivni dodaci prirodnog porekla, pravilan režim rada i odmora i umerena fizička aktivnost.

U ishrani se preporučuju namirnice bogate antioksidansima (vitamini C, E, beta-karotenom, cinkom, luteinom, ksantinom) i omega-3 masnim kiselinama.

eyes

Zdravlje očiju i dijabetes

Više od 90 % ozbiljnih oštećenja vida uzrokovano je dijabetesom i ispoljava se u formi dijabetesne retinopatije, katarakte, glaukoma i makularne degeneracije.

Ovako ozbiljna oštećenja vida mogu dovesti i do trajnog slepila.

Dijabetesna retinopatija može biti sprečena redovnom kontrolom nivoa šećera u krvi i adekvatnim higijensko-dijetetskim režimom (zdravom ishranom, fizičkom aktivnošću i stabilizacijom nivoa šećera u krvi).

Zdravlje očiju i hipertenzija

Visok krvni pritisak (hipertenzija) oštećuje krvne sudove celog organizma a pogotovu krvne sudove malih dimenzija. To se naročito odnosi na krvne sudove koji dovode krv do mrežnjače.

Hipertenzija sama po sebi može izazvati veliki broj komplikacija a na samom oku krvarenje, slepilo, oštećenje optičkog živca i zamagljeni vid.

Zato je neophodno kontrolisati krvni pritisak i sprečiti eventualne komplkacije.

Zdravlje očiju i hidratacija

Rožnjača  oka sadrži 98% vode. Kada se količina vode u oku smanji, javlja se dehdratacija i sindrom suvog oka.

Dehidratacija može nastati iz više razloga- slabe proizvodnje suza, pojačango isparavanja vode zbog visokih temperatura, niske vlažnosti ili izlaganja suncu.

Kao posledica suvoće u očima javlja se peckanje očiju, svrab, suvoća, umor, zamagljen vid. U toku leta treba voditi računa o zaštiti očiju naočarima za sunce.

U leto a pogotovu u proleće, povećana je izloženost alergenima pa je i verovatnoća alergijskih reakcija na oku veća. Zato je, pogotovu tada, potrebno voditi računa o hidrataciji celog organizma i hidrataciji očiju.

Preporučuje se povećan unos tečnosti, izbegavanje direktnog sunca, održavanje vlažnosti vazduha u kući i radnim prostorijama.

Za oči je poželjno koristiti i veštače suze za hidrataciju.

U svrhu zaštite očiju, na osnovu ličnog iskustva,  preporučujem  i Aloe Activator kao i nutitivne dodatke sa katotenoidima i antioksidansima kao što je Forever Vision.

 

Za više informacija, stručne savete i preporuke  možete me kontaktirati ovde ili direktno na mail  ristictatjana@gmail.com i tel. +381 641981563.

 

Pročitajte naš članak:  Zdravlje očiju podržano preparatima prirodnog porekla  Kako očuvati i unaprediti zdravlje srca i krvnih sudova ?

i  Detoksikacija organizma na prirodan način

Za više informacija i naručivanje popunite podatke u nastavku


Buy Forever Living Products product's in Your Country

UKUKUSAUSACanadaCanadaAustraliaAustralia
SpainSpainPortugalPortugalNetherlandsNetherlandsCzech RepublicCzech Republic
SlovakiaSlovak RepublicBelgiumBelgiumLuxembourgLuxembourgGreeceGreece
IrelandIrelandNorthern IrelandNorthern IrelandSingaporeSingaporeMalaysiaMalaysia
PhilippinesPhilippinesMexicoMexicoSouth AfricaSouth AfricaNew ZealandNew Zealand
comment No comments yet

You can be first to leave a comment

mode_editLeave a response

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *

menu
menu

ristic1.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolisati i konfigurisati u vašem web pretraživaču. Više o kolačićima možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda web stranice ristic1.com slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice ristic1.com kliknite na X desno.