Život na prekretnici – ostati ili odustati ?

Život na prekretnici – ostati ili odustati ?

Šta birate – ostati ili odustati ?

 

Volim da uživam u malim stvarima i u njima nalazim svoje zadovoljstvo i mir. Jedna od omiljenih aktivnosti mi je šetnja pored reke koju ni za šta ne bih menjala. Kad se spustim pored reke, za mene vreme počinje da teče po drugom časovniku.
Uživam u žuboru vode, povetarcu ili jačem vetru, vrlo često u suncu koje miluje moje lice i greje mi i telo i dušu. Kad pogledom zaronim u dubine vode koja teče, moji problemi odlaze sa tokom reke, i ja ostajem da uživam u svom miru i spokoju.

Tako pravim svesne izbore i kreiram svoj dan po svojim merilima. 

U nedelju, nakon dežurtsva, izađem napolje, na sunce, da se upload-jem energetski. Posmatram decu kako se igraju i uživam u pogledu na reku, šetnjama vlasnika pasa sa svojim kućnim ljubimcima, trčanju i šetnji drugih ljubitelja šetnje i reke…

Pažnju mi privuku dečak i devojčica, brat i sestra. On ima oko 6 godina, ona oko 4. Ona bi da ga prati i da strči strminom prekrivenom travom do podnožja. Majka dobacuje „Nina, nemoj da se pršljaš“ i „Pazi, pašćeš „ a ona sva sa širokim osmehom sledi starijeg brata, i hrabro strčava do podnožja strmine, i na kraju, kad dođe do cilja, padne i dočeka se na malene ručice koje isprlja u prašini. Ali to je ne zbuni, ona i dalje ima najvedriji mogući osmeh na licu i ustaje za delić sekunde! Kroz glavu mi proleti misao „ Sjajno ! Bravo mala! Kakav gest pobednika! „ I tako dobijem potvrdu od devojčice od 4 godine „Nije važno što padneš, vašno je koliko brzo ustaješ i ideš dalje“.
Osmehnem se i produžim dalje. I tako jedna „obična“ šetnja obogati i ulepša moj dan !  

Sve je naš izbor. Normalno je da se, ponekad, i padne. Ali izaberi da ustaneš i kreneš dalje !

Pročitajte srodne članke: Da li živite svoju životnu misiju ?

Lična odgovornost

Novi početak u Novoj godini

comment No comments yet

You can be first to leave a comment

mode_editLeave a response

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *

menu
menu

ristic1.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolisati i konfigurisati u vašem web pretraživaču. Više o kolačićima možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda web stranice ristic1.com slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice ristic1.com kliknite na X desno.